Pensiunea Dacica

TreKulture Mix 5 cu Soul Serenade

5-7 octombrie 2018

În miezul de aur al toamnei, trupa Soul Serenade se întoarce la Pensiunea Dacica la un nou mix de cultură, vibrant, plin de emoție și culoare. Pentru că-i iubim, pentru că ne-a fost dor de ei, pentru că sunt talentați și frumoși, pentru că întâlnirea cu ei și cu muzica lor este de fiecare dată o mare sărbătoare și bucurie.

Pentru cine nu a aflat încă, TreKulture Mix este un eveniment multicultural inedit, un happening spontan ca muzica pe care o promovează, departe de bruiajul orașelor, în mijlocul unei naturi sălbatice care ascunde urme prea puțin cercetate ale unei civilizații care de două mii de ani se încăpățânează să-și păstreze secretele.

Evenimentul se creează singur și ia formă în funcție de gusturile, personalitatea și sensibilitatea participanților. Noi nu facem decât să punem laolaltă ingredientele și să le amestecăm bine.

De data aceasta, combinăm muzica bună cu istoria și cu o excursie spectaculoasă pe vechile drumuri de plai ale dacilor, în cel mai frumos moment al anului, când pădurile se prefac în vrăjite catedrale multicolore. Adăugăm o serie de povești despre daci în jurul șemineului, povestite de cea mai bună cunoscătoare a zonei, dr. Aurora Pețan, răsfățul fără egal al bucatelor gătite de tanti Ioana, o curte plină cu animale simpatice, un foc de tabără la lumina stelelor, sub poala unei cetăți dacice, totul stropit cu un vin bun și mied sau țuică. Ce rezultă? Amestecul magic ne transformă într-o familie pentru câteva zile și în prieteni pe viață sub acordurile uneia dintre cele mai bune trupe de blues de la noi din țară.

Vineri programul este flexibil, în funcție de cum ne adunăm la pensiune. Ne vom cunoaște, vom povesti, iar seara vom pune țara la cale în jurul focului de tabără.

Sâmbătă dimineața vom pleca într-o excursie offroad pe drumuri de munte doar de puțini cunoscute, străbătute odinioară de daci, și vom ajunge până pe vârful Godeanu, socotit de mulți drept muntele sfânt al dacilor. Dacă vremea nu ne lasă să urcăm pe creste, vom vizita un cătun ascuns în munți, fără curent electric, unde timpul stă în loc de cel puțin două milenii: Urșici.

Seara, după cină, are loc, desigur, momentul principal al evenimentului: concertul trupei Soul Serenade. Trei tineri frumoși, simpatici și foarte talentați care au devenit rapid cunoscuți în țară dar, mai ales, în cercurile selecte ale blues-ului mondial. Contăm pe entuziasmul și căldura voastră în așa fel încât să nu-i lăsăm să părăsească scena prea repede.

Duminică, după ce ne vom reveni din beția (muzicii, desigur) din noaptea precedentă, putem merge să ne răcorim în peștera Cioclovina sau în sălile monumentale ale Castelului Corvinilor.

Așadar, dacă vrei să faci parte din grupul privilegiat care va petrece un weekend întreg alături de o trupă de blues tânără, dar deja celebră, vino alături de noi!

Soul Serenade propune o nouă și revigorantă interpretare acustică a genului „roots” care continuă să exploreze idei, emoții prin cea mai pură formă a muzicii. Trio-ul acustic oferă o combinație aparte între chitară slide, voci, mandolină, muzicuță și tamburină, care vă vor purta de pe străzile din Chicago până pe drumurile prăfuite din sud.

Componenții trupei sunt:

Adelina Chivu – voce, kazoo, u-bass, Andrei Rotariu – voce, chitară, muzicuță și tamburină, Codruț Andrei – mandolină.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.