Pensiunea și campingul beneficiază de parcare gratuită.
Momentan, avem acoperire doar pe rețeaua de telefonie mobilă Orange, dar pensiunea este dotată cu internet prin satelit și rețea wi-fi gratuită, disponibilă în toate spațiile pensiunii.
Camerele nu sunt dotate cu televizoare, dar există câte un smart tv cu ecran mare în sala de mese și în salon. Pot fi vizionate programele rețelelor Digi și Orange și avem abonament Netflix.
Oaspeții noștri sunt încurajați să împrumute cărți de la biblioteca Fundației Dacica, cu peste 4000 de volume din toate domeniile.
Sunt amenajate rampe de acces între cabană, curte, terasă și sala de mese pentru persoanele care se deplasează în fotoliu rulant, iar una dintre camerele pensiunii are facilități speciale pentru această categorie de oaspeți.

Bibliotecă și sală de conferințe

Biblioteca Centrului de Studii al Fundației Dacica cuprinde peste 4000 de volume de literatură științifică, de artă și beletristică și este dotată cu videoproiector, flipchart și internet prin satelit. Poate fi folosită ca sală de conferințe cu circa 30 de locuri, sală de activități practice, sală de audiții muzicale (există un CD player și un pick-up), sală de jocuri de societate sau sală de cinema. Iar de sărbători se poate transforma chiar și în sală de dans!
Cărțile pot fi împrumutate gratuit de oaspeții pensiunii, pe perioada sejurului, sau pot fi consultate în sala de lectură.

Salonul de lectură și TV

Aici găsiți rafturile cu literatură beletristică, canapele mari și confortabile în care să vă cufundați, un smart-TV cu ecran mare conectat la 2 rețele de cablu și la Netflix, o colecție de DVD-uri cu filme de tot felul, CD-uri cu muzică și o mulțime de board-games. Salonul are șemineu cu lemne deasupra căruia puteți admira o panoplie cu replici de arme dacice.

Mansarda

De două-trei ori pe an ne strângem în mansardă pentru a participa la recitaluri de jazz, blues sau folk. În ultimii ani au trecut pe aici artiști și trupe de primă mână: Maria Răducanu, Alina Manole, Vali Răcilă, Emeric Imre, Hanno Hoefer sau trupele Soul Serenade și Fără Zahăr, ca să enumerăm doar câțiva. Urmăriți secțiunea Evenimente pentru a afla cine urmează și pentru a vedea cum au fost evenimentele precedente.

Terasa cu viță de vie

Sub pergola ce susține o viță-de-vie bătrână de 100 de ani vă puteți bucura de umbră și răcoare în zilele de vară pentru a lua masa sau a vă relaxa.
În fiecare an, din strugurii bătrânei vițe, facem un vin curat, rubiniu, de care ne bucurăm de la Crăciun până la Paște.

Terasa cu bucătărie de vară

O terasă cu acoperiș vegetal, cu pavele din lemn și cu picioarele și grinzile acoperite de plante verzi și cu flori, alăturată unei bucătării de vară cu grătar, plită și cuptor pe lemne, ler, plită electrică, chiuvetă și combină frigorifică, este locul ideal de refugiu în zilele caniculare de vară. Am vrut să redăm naturii suprafața ocupată de terasă, așa că acoperișul acesteia este o pajiște cu iarbă și flori colorate de care se bucură sute de fluturi și bondari, dar și pisicile pensiunii.

Hamacoteca

Pisicile noastre vor fi încântate să vă țină companie dacă veți vrea să leneviți cu o carte în mână într-unul din hamacele de sub bolta de viță de vie din fundul curții. Noaptea, puteți număra de aici miliarde de stele.

Activități sportive

Trambulina este bucuria copiilor, dar și a părinților, care pot sta liniștiți la masă știindu-i ocupați și în siguranță. Zilele de vară la munte pot fi caniculare, așa că piscina e foarte căutată de cei mici.
De la recepția pensiunii se pot împrumuta gratuit mingi de volei și fotbal, palete de badminton, arcuri cu săgeți, darts și alte jocuri. În zona de răsărit a curții există un fileu de volei și 2 porți de fotbal.
Avem de asemenea biciclete tip mountain-bike care se pot închiria cu ora sau cu ziua.

Focul de tabără

Arheologii din anul 4000 care vor descoperi în curtea noastră o vatră cu strat gros de arsură se vor întreba probabil cărei divinități i se aduceau sacrificii în îndepărtatele vremuri ale rudimentarei tehnologii 5G și ce incantații s-or fi rostit în jurul focului.

Grădinița zoologică

Unii copii nu au văzut niciodată de aproape o oaie sau un măgar. Avem o mică turmă care zburdă veselă pe pajiște, 2 măgărușI, 3 câini prietenoși și o droaie de pisici alintate. Plus un cotcodrom cu găini și rățuște de unde puteți aduna dimineața ouă proaspete.
Câinii de-abia așteaptă să vă însoțească în drumeții, iar dacă aveți noroc și pisicile sunt în toane bune, s-ar putea să vă arate chiar ele drumul spre cetate.

Solarul și grădina

Ne străduim să oferim oaspeților noștri cât mai multe produse proaspete, așa că multe dintre legumele pe care le oferim la micul dejun sau cu care gătim pe perioada verii provin din solarul nostru sau din grădina din jurul lui.
Cei ce doresc, pot merge să culeagă cu mâna lor o roșie (strâmbă și pătată, dar gustoasă și parfumată), sau un ardei gras și cărnos din solarul pensiunii.

Prăvălia

La recepția pensiunii găsiți o mică prăvălie-librărie administrată de pisici, de unde puteți cumpăra cărțile Editurii Dacica, reproduceri după hărți vechi ale Daciei, copii în miniatură ale bustului de nobil dac din Muzeul Vaticanului, replici după bijuterii dacice sau după piese de ceramică dacică, mied dacic și alte suveniruri. Dacă v-au plăcut cele câteva zeci de feluri de dulceață pe care le-ați putut gusta la micul dejun, puteți lua provizii pentru acasă. Și în curând le veți putea comanda online pe pagina Cămara Dacică.