Pensiunea și campingul Dacica dispun de o bucătărie utilată la nivel profesional și de serviciile unor bucătărese iscusite.
Pensiunea noastră nu are restaurant à la carte; suntem intr-o zonă izolată și singurele persoane care mănâncă la noi sunt oaspeții pensiunii. Meniul fiecărei zile va fi propus cu o zi înainte, va fi stabilit de comun acord cu oaspeții și va fi același pentru toată lumea, cu excepția persoanelor care sunt vegetariene, vegane, țin post sau urmează un regim alimentar special, pentru care vom găti separat. Ne străduim să vă oferim cât mai multe produse ecologice, provenind din grădina și solarul pensiunii sau din gospodăriile sătenilor. Se poate lua masa în sala de mese, iar vara și pe terase.

Micul dejun se servește în regim de bufet: mezeluri de casă din producția proprie și de la o carmangerie locală, brânză direct de la stână, lapte de la văcuță, zacuscă de casă, ouă (fierte, ochiuri sau omletă), cârnăciori prăjiți, unt, măsline, legume (roșii, castraveți, ardei, ridichi, ceapă verde), salată de vinete sau hummus, dulcețuri din producție proprie (vreo 20 de feluri), sirop la fel, suc de portocale, fructe proaspete, fulgi de porumb, fulgi de ovăz, musli, mix de fructe uscate și nuci + alune, biscuiți cu ovăz, biscuiți cu nucă, pâine de mai multe feluri, crackers, iaurturi simple și cu fructe, miere, cafea, ceaiuri de tot felul, ciocolată caldă, apă de izvor, apă minerală.
Pentru prânz și cină pregătim feluri gustoase după rețete din bucătăria românească. La toate mesele oferim din partea casei vinars de mere din producția proprie. Alte băuturi (țuică, palincă, bere, vin, mied, cidru, băuturi răcoritoare) se pot achiziționa contra cost. Mâncărurile sunt gătite în ziua în care sunt servite.
Cu ocazia anumitor evenimente, dar și la cerere, pentru grupuri, organizăm sesiuni de gastronomie antică, în care gătim mâncăruri cu ingredientele și tehnicile de preparare pe care le aveau la dispoziție dacii, dar explorăm și gastronomia antică romană sau grecească.

Tarife

MIC DEJUN (bufet) 35 lei / persoană
CIORBĂ / SUPĂ (la discreție) + smântână și ardei iute + pâine 20 lei / porția
FEL PRINCIPAL + murături / salată + pâine 40 lei / porția
DESERT  10 lei / porția

Copiii sub 10 ani au gratuitate la servirea mesei (un copil de familie). Pentru al doilea copil sub 10 ani se va percepe 50% din tariful de masă.
Copiii cu vârsta între 10 și 14 ani au 50% reducere la servirea mesei.
Copiii cu vârsta peste 14 ani plătesc tarif întreg.

Reducerile și gratuitățile se aplică în cazul familiilor cu copii. Pentru grupurile de copii, tarifele sunt cele standard, sau, în cazul unor cerințe speciale, se negociază un tarif personalizat.