Micul dejun se servește în regim de bufet și conține: mezeluri de casă din producția proprie și de la o carmangerie locală, brânză direct de la stână, lapte de la văcuță, zacuscă de casă, ouă (fierte, ochiuri sau omletă), cârnăciori prăjiți, cremvurști, unt, măsline, legume (roșii, castraveți, ardei, ridichi, ceapă verde), salată de vinete sau hummus, dulcețuri din producție proprie (vreo 20 de feluri), sirop la fel, suc de portocale, fructe proaspete, fulgi de porumb, fulgi de ovăz, musli, mix de fructe uscate, nuci și alune, biscuiți cu ovăz, biscuiți cu nucă, pâine de mai multe feluri, crackers, iaurturi simple și cu fructe, miere, cafea, ceaiuri de tot felul, ciocolată caldă, apă de izvor, apă minerală.
De la pensiune se pot achiziționa băuturi răcoritoare și alcoolice (țuică, palincă, lichioruri de casă, bere, vin, mied, cidru), dulciuri (croasante, napolitane, biscuiți, fursecuri) și conservele de la Cămara Dacică (dulcețuri, peltea, ketchup, zacuscă, murături, pesto etc), produse de noi cu ingrediente și condimente naturale, culese cu grijă din zona cetăților dacice sau achiziționate de la producători locali, fără zahăr adăugat și fără aditivi și îndulcite cu miere de albine naturală de la apicultori locali.

Pensiunea Dacica vă oferă un mic dejun consistent și variat.
Pentru oaspeții care doresc să-și prepare singuri mâncarea, punem la dispoziție o bucătărie de vară dotată cu grătar, plită și cuptor pe lemne, ler, plită pe gaz, chiuvetă, combină frigorifică și tot instrumentarul necesar.
Pentru grupuri numeroase, care rezervă cel puțin 8 camere, putem servi, la cerere, toate mesele. Meniul fiecărei zile va fi stabilit de comun acord cu oaspeții și va fi același pentru toată lumea, cu excepția persoanelor care sunt vegetariene, vegane, țin post sau urmează un regim alimentar special, pentru care vom găti separat. Deoarece pensiunea se află într-o zonă izolată și personalul este restrâns, nu putem asigura meniuri à la carte. Ne vom strădui să vă oferim cât mai multe produse ecologice, provenind din grădina și solarul pensiunii sau din gospodăriile sătenilor. Se poate lua masa în sala de mese, iar vara și pe cele 2 terase.
Cu ocazia anumitor evenimente, dar și la cerere, pentru grupuri, organizăm sesiuni de gastronomie antică, în care gătim mâncăruri cu ingredientele și tehnicile de preparare pe care le aveau la dispoziție dacii, dar explorăm și gastronomia antică romană sau grecească.
Tarife
MIC DEJUN (bufet) | 35 lei / persoană |
Pentru grupuri numeroase, care rezervă cel puțin 8 camere, putem servi, la cerere, toate mesele.
CIORBĂ / SUPĂ (la discreție) + smântână și ardei iute + pâine | 20 lei / porția |
FEL PRINCIPAL + murături / salată + pâine | 40 lei / porția |
DESERT | 10 lei / porția |
Copiii sub 10 ani au gratuitate la servirea mesei (un copil de familie). Pentru al doilea copil sub 10 ani se va percepe 50% din tariful de masă.
Copiii cu vârsta între 10 și 14 ani au 50% reducere la servirea mesei.
Copiii cu vârsta peste 14 ani plătesc tarif întreg.
Reducerile și gratuitățile se aplică în cazul familiilor cu copii. Pentru grupurile de copii, tarifele sunt cele standard, sau, în cazul unor cerințe speciale, se negociază un tarif personalizat.