De câte ori n-ai avut curiozitatea, în plimbările tale prin natură, să afli ce plante și ciuperci te înconjoară, ce nume poartă, ce proprietăți au sau cum le poți găti pe cele comestibile? Te-ai întrebat cum poți să le diferențiezi pe cele comestibile de cele toxice?
Știm cât este de descurajant să îți dorești să înveți despre plante și ciuperci sălbatice și să fii nevoit(ă) să o faci fără un îndrumător de încredere. Acest curs își propune să te familiarizeze, într-un cadru sigur, cu aceste elemente care se găsesc la îndemână și să transmitem aceste cunoștințe străvechi, însă integrând informații cât mai actualizate.
Obiectivul nostru este să îți furnizăm uneltele pentru a fi autodidact și pentru a învăța cum poți identifica și introduce în dietă, cu încredere, o multitudine de elemente provenite din flora spontană. Ba mai mult, îți vei umple bucătăria și cămara cu cele mai nutritive elemente de pe Pământ. Cele sălbatice.
În acest eveniment, te așteptăm să faci cunoștință cu lumea plantelor și a ciupercilor sălbatice: cum să le identifici și să te bucuri de multiplele lor întrebuințări sau să afli care este rolul lor în natură.
”De mic copil, viața lui Joaquin Rueda Pilar (Quim – după cum îl știe toată lumea) a fost legată de natură. A avut privilegiul să fie crescut într-o familie în care se punea mare preț pe alimentele locale, fie că era vorba de măsline și de miere pe care le produceau acasă, fie că era vorba de plante sălbatice pe care Quim a început să le cunoască de mic, printr-un joc conceput de părinți special pentru ca odrasla lor să învețe să identifice cât mai multe plante. Dar nici vietățile și organismele mării și ale apelor nu i-au fost străine, dat fiind faptul că o parte din timp o petrecea la ocean/mare. Și astfel i-a fost insuflată dragostea față de tot ceea ce trăiește pe Pământ încă de la cea mai fragedă vârstă.
Cu trecerea timpului, a hotărât să învețe cât mai mult despre natură, dobândind o viziune umilă asupra omului, care reprezintă doar o parte dintr-un puzzle foarte complex.
A venit în România din dorința de a avea acces la o hrană cât mai curată. Nu cu puțin efort, dar cu o deschidere mult mai mare față de ceea ce țara natală îi putea oferi atât în ceea ce privește zootehnia, cât și agricultura și foraging-ul (culesul din pădure a diferitor elemente cu un scop practic). În prezent trăiește în România și-i ajută pe alții să refacă legătura cu mediul natural printr-o abordare neconvențională si inovativă.”