Pensiunea Dacica

Ziua cetății dacice Piatra Roșie

Ediția a II-a - 29 august 2015

Anul acesta Ziua Cetății dacice Piatra Roșie a coincis cu data la care Asociația Corporeanima a organizat Maratonul Dacilor, aflat la cea de-a doua ediție. Și cum traseul maratonului, care include toate cetățile dacice din Munții Orăștiei, trece pe lângă Fundația Dacia, înainte de a urca spre cetatea Piatra Roșie, am organizat, cu sprijinul Pensiunii Dacica un punct de alimentare pentru maratoniști. Printre produsele pregătite pentru a reda energia alergătorilor au fost și câteva mâncăruri inspirate din gastronomia dacică: un terci de mazăre cu praz, o fiertură de linte cu usturoi și plante aromatice și celebra noastră prăjitură cu mei și nucă.
Maratoniștii, aflați aproximativ la jumătatea traseului, s-au bucurat de aplauzele și încurajările turiștilor cazați la pensiune și de bunătățile pregătite. Unii dintre ei, care nu alergau pentru palmares ci pentru a-și testa limitele și voința, s-au oprit și ne-au împărtășit experiențe de viață emoționante.
După ce ultimii alergători au trecut pe la punctul de alimentare, Aurora Pețan, președinta Fundației Dacica, a susținut o prezentare despre cetatea Piatra Roșie la care au asistat turiștii din pensiune și persoane sosite special pentru acest eveniment.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.