Pensiunea Dacica

TreKulture Mix 2 cu Roxana Stroe și Raluca Stoica

10-12 martie 2017

Iată că am pus la cale a doua ediție TreKulture Mix. Pentru cine nu știe despre ce e vorba, vă invităm să vedeți și să ascultați ce s-a întâmplat la prima ediție. Pe scurt, punem laolaltă artiști cunoscuți de blues, jazz sau folk cu o mână de fani dornici să petreacă un weeked în compania lor, adăugăm câteva cetăți dacice, niscaiva cărări de munte, o peșteră, o curte mare cât vezi cu ochii plină cu pisici, căței, oițe, căprițe și măgăruși, mâncare ca la mama acasă gătită de masterchefa tanti Ioana, stropim totul cu țuică și pălincă de casă și amestecăm bine. Ce iese? La prima ediție au ieșit 3 zile și 2 nopți de neuitat, cu cântări care au durat până spre ziuă, cu prietenii care s-au legat pe poteci de pădure sau între ziduri vechi de 2000 de ani, cu multă mișcare prin natură, cu discuții interesante și mese gustoase și sănătoase. La a doua ediție nu are de ce să fie altfel, așa că, dacă vrei să faci parte din grupul privilegiat care va petrece un weekend întreg alături de artistele noastre invitate, vino alături de noi!

Nu avem un program bătut în cuie, ne adunăm vineri seară la masă și la un pahar și ne gândim unde vrem să mergem sâmbătă și duminică. Avem de unde alege, e multă istorie zidită în piatră și multă natură sălbatică în preajmă.

Sâmbătă seara va fi punctul culminant al programului, concertul susținut de invitatele noastre, Roxana și Raluca.

Roxana Stroe este fiica cunoscutului baterist constănțean Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues din ţară, absolventă de masterat la Universitatea Națională de Muzică București, secția jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Țăndărică”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, și altți. A activat ca titulară în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care în 2006 a scos albumul “Capra vecinului”), în formația cântăreței de muzică pop Nicola, Balcanamera Band, (formația tatălui său, Corneliu Stroe), Red Cat Bone. Din 2008 are propria sa formație de blues numită Foxy Lady Band, dar în același timp activează în două proiecte de duo cu vocalistele de jazz Raluca Stoica (cu care va cânta la Mix-ul nostru) și Cătălina Beta. A participat la numeroase festivaluri de blues și jazz în țară și străinătate.

Raluca Stoica este pasionată de jazz, teatru muzical şi dans. A studiat jazz cu Mircea Tiberian, alături de care îşi face debutul în acest gen în anul 2005. Experienṭa sa include concerte şi festivaluri de jazz alături de muzicieni ca Mircea Tiberian, Anca Parghel, Alex Man, Cătălin Milea, Răzvan Cojanu, Wayne Brown (Londra) – şi apariţii la diferite emisiuni TV, printre care: „Garantat 100%”, „Teo Show”. În 2008 și 2011 este solista turneului european “PROMS Jazz&Classic”, organizat de EuropaFest cu muzicieni din Europa. În domeniul teatrului muzical, repertoriul său include musical-uri precum: „Café Paradiso” (2000), „Now or Never” (2001), „Broadway Showcase” (2004), „Jazzy Tarot” (2007-09), „Rocky Horror Show” (2008), „Ştii ce-am făcut în America?” (2013 – prezent), ş.a. Din 2009, colaborează cu Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, având roluri în musicalurile „Romeo și Julieta” (regia: Miklós Gábor Kerényi) și „Fantoma de la Operă” de A. L. Webber (regia Stephen Barlow). Între 2011-2013 este membră a sextetului vocal “Jazzappella”. Din 2014 este vocalista trupei de jazz français “Hot Club de Bucarest”.

Cum a fost

Am intrat în primăvară cu un nou mix de cultură, în care am pus laolaltă muzică excelentă, păduri bătrâne, ghiocei, cetăți dacice, prieteni dragi, mâncare bună, peisaje de vis și multă voie bună. Ne-au bucurat inimile Roxana Stroe, singura chitaristă de blues din România, Raluca Stoica, o voce de jazz ce nu mai are nevoie de prezentare, și Alex Tomaselli, chitară bass, într-un recital magnific de jazz, blues și bossa nova. Deși soarele a fost zgârcit, vremea a ținut totuși cu noi și am făcut mai multe plimbări: am vizitat Sarmizegetusa Regia, am fost la Sub Cununi, unde am văzut celebrul izvor ce țâșnește de sub rădăcinile a trei arbori, am urcat în Vârtoape, unde am admirat hectarele de ghiocei care au făcut celebru acest loc, am făcut o vizită bătrânei peșteri Cioclovina cu apă, am vizitat superbul castel de la Hunedoara. Ne-am delectat cu o cină dacică, devenită deja „clasică” la Pensiunea Dacica, apoi cu ciorbă de leurdă și sarmale stropite cu vin de casă. Am stat de povești, fanii fetelor au profitat din plin de prezența lor, fetele au dat și câteva lecții ad-hoc, apoi ne-am despărțit prieteni. Ne-am despărțit greu, greu… Un weekend de neuitat, vă mulțumim și tare vă mai așteptăm pe la noi…

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.