Pensiunea Dacica

TreKulture Mix 15 cu Paolo Profeti și Soul Serenade

20-22 octombrie 2023

Ediția a 15-a a TreKulture Mix a fost o experiență memorabilă. Muzica și dansul au îmbrăcat culorile toamnei, oferind inspirație și conexiune cu natura. Ceea ce a făcut această ediție specială a fost ideea de a nu fi doar spectatori ai frumuseții naturii, ci și participanți activi la acest spectacol. Am fost încurajați să ne conectăm cu mediul înconjurător și să devenim parte din peisajul înconjurător.
Evenimentul a început cu un workshop despre „Conexiune și comunicarea corporală – o introducere în tango,” condus de Paolo Profeti și Loredana Larionescu, unde am învățat cum să ne exprimăm și să comunicăm cu ceilalți prin mișcare și dans, fără a fi nevoie de cuvinte. Unii dintre cei care, la început, ezitau să participe, la încheierea activității erau deciși să caute cât mai curând o școală de tango la ei în oraș.
A doua zi a început cu o drumeție pe dealul Piatra Roșie. Cu ajutorul Aurorei Pețan, președinta Fundației Dacica, am explorat cetatea antică și am învățat despre istoria locului. Apoi, am coborât într-o poiană ascunsă la poalele stâncii roșii, unde Loredana ne-a ghidat într-o călătorie de conectare profundă la mediul natural. Am folosit mișcare ghidată și improvizație pentru a ne conecta cu elementele naturii și pentru a împărtăși această experiență cu ceilalți participanți.
În tot acest timp, bucătarii noștri au pregătit un prânz delicios la foc deschis, ca la ușa stânii.
Seara a adus un concert de excepție în mansardă, susținut de Paolo Profeti, un saxofonist italian cu o carieră impresionantă și cu o puternică prezență pe scena muzicală românească. Paolo, care a ales să se stabilească în România acum 10 ani, a adus cu el o energie unică și o experiență vastă în lumea muzicii. Este un muzician versatil, fondator al trupei Paolo Profeti European Collective și membru al Bucharest Jazz Orchestra, dar și un specialist în saxofon și improvizație jazz, predând la Universitatea Națională de Muzică din București. Alături de Paolo Profeti, am avut plăcerea de a-i reîntâlni pe Ada și Andrei de la trupa Soul Serenade. Acești tineri muzicieni au câștigat o reputație solidă pe scenele festivalurilor atât din țară, cât și din străinătate. Stilul lor muzical se inspiră din blues, jazz și swing, oferind publicului o experiență acustică autentică care reînvie atmosfera marilor formații de jazz din anii ’30 și ’40 într-un format restrâns.
După concert, strânși în jurul focului de tabără, am pus la cale excursia de duminică dimineață la peștera Cioclovina.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.