Pensiunea Dacica

TreKulture Mix 13 cu trupa Fără Zahăr

11-13 martie 2012

Nu e nici o surpriză! Ediția a 13-a a TreKulture Mix va fi la fel ca toate celelalte: diferită!

Am intrat deja în al șaselea an de când amestecăm cu nonșalanță muzici de (aproape) toate genurile cu dealuri, peșteri, păduri, cetăți, pisici, mâncăruri și băuturi speciale, istorie, filme, flori, fete și băieți și de fiecare dată ne mirăm și noi de cât de faină a ieșit combinația. Ce e la fel întotdeauna e bucuria de a cunoaște personal artiști pe care i-am văzut înainte doar pe scenă sau pe ecran și de a petrece cu ei un weekend întreg în natură, în jurul focului de tabără sau la gura șemineului. În fiecare an, prima ediție de primăvară a Mixului e cu ghiocei, pentru că dealurile acoperite cu milioane de ”gingași vesititori ai primăverii” – ca să-i cităm pe invitații noștri, oferă un spectacol de neratat.

Și dacă veni vorba de invitați, suntem siguri că i-ați recunoscut pe cei doi viteji daci de pe afiș. Fără Zahăr e una dintre acele trupe care nu au nevoie de prezentare. Toată lumea îi știe, iar ce nu știți încă despre ei veți afla direct din gura lor la Mixul din 11-13 martie. Pentru că Bobo și Bobi nu sunt doar Fără Zahăr, ci au la activ, printre altele, mai multe spectacole de teatru muzical, vineri seară vom viziona înregistrarea spectacolului-concert Metamorfoze, realizat de cei doi împreună cu o trupă de actori de la Teatrul de Nord din Satu Mare, o punere în scenă originală, plină de culoare și umor dar și de profunzime, care are ca pretext nuvela omonimă a lui Kafka.

Seara se va încheia (târziu de tot) cu muzică live. Ca să ne încălzim pentru concertul de sâmbătă seară, am invitat un duo special, tată-fiu, pe care l-am botezat ad-hoc, în ton cu evenimentul, Aspartam. Va fi o cântare relaxată, informală, cu cover-uri și reinterpretări de piese clasice rock și folk, la chitară, vioară și pian. Și, desigur, vom degusta miedul nostru, Amurg și alte licori adecvate momentului.

Sâmbătă, după micul dejun, vom merge să-l fotografiem pe Săndel și pe celelalte câteva milioane de ghiocei sălbatici care inundă hectare întregi de deal, în locuri numai de noi știute. Leucojum vernum, este o plantă perenă, cu bulbi, originară din zona central-sudică a Europei, având o înălțime de 25-30 cm, mult mai mare decât ghiocelul comun – Galanthus nivalis și este o specie protejată, așa că Săndel va rămâne în pădure să sune din clopoței. Printre ghiocei vom găsi însă amestecată și leurda pe care o puteți paște fără restricții; zice-se că așa fac și urșii proaspăt ieșiți din hibernare, pentru a-și pune sângele în mișcare. Oricum, bucătăresele noastre ne vor aștepta cu un prânz în care ”usturoiul ursului” va fi ingredientul-vedetă.

Seara vom urca în mansardă pentru concertul Fără Zahăr și suntem convinși că știți la ce să vă așteptați: cea mai trăsnită muzică serioasă care te face să râzi cu poftă de oricâte ori ai asculta-o, care sare în galop de hip-hop de pe tarlaua folk-ului în cea a rock-ului, ca să demonstreze că nu e lucru de care să nu se poată face haz în mod inteligent. După concert, ca de obicei, ieșim să ne răcorim și să ne reîncălzim la focul de tabără cu paharu-n mână și slănina-n vârf de băț.

Duminică dimineață, înainte de a ne despărți, vă invităm să urcăm pe Vârful Țâfla, o înălțime la poalele căreia se află câteva terase dacice întinse, aflată la jumătatea traseului care trece pe lângă cetatea Piatra Roșie și se continuă până la peștera Cioclovina, un punct ideal de observație asupra întregii zone.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.