Pensiunea Dacica

TreKulture Mix 11 cu trupa CALEnDAR

21-23 mai 2021

TreKulture Mix revine cu o ediție specială, de început de vară, de dor de ducă, de poteci de munte și poieni cu flori.

Pentru că anul ăsta iarna nu se mai dădea dusă, ne-am propus să mergem să o alungăm și din ultimele cotloane unde s-ar mai putea ascunde, adică pe crestele înalte ce înconjoară și păzesc cetatea regală a dacilor. Și fiindcă e vorba de drumuri de munte, am invitat o trupă pentru care scena obișnuită este muntele. Doi băieți cu chitarele, mari iubitori de natură, pentru care pasiunea pentru cântecele de munte a devenit un mod de viață și pe care e posibil să-i fi întâlnit și ascultat mai degrabă prin cabane sau refugii montane decât prin săli de spectacol: trupa CALEnDAR.

Ca de fiecare dată, ingredientele Mixului sunt noi, multe și variate. În weekendul 21-23 mai, pentru prima dată ne propunem să avem o ediție sută la sută în aer liber:

–       Vineri seară bucătăresele noastre ne vor aștepta cu o cină gustoasă pe terasă, apoi terasa se va transforma în cinema în aer liber, unde vom vedea un film-surpriză, un documentar românesc premiat la mai multe festivaluri, o tragi-comedie savuroasă realizată în stiil ciné-vérité.

–       Sâmbătă dimineață ne vom îmbarca în mașini off-road și vom porni într-un adevărat safari pe drumurile de plai din jurul Sarmizegetusei Regia străbătute odinioară de daci și cunoscute azi doar de câțiva localnici. Vom traversa păduri dese, vom parcurge creste golașe pe care se găsesc urmele unor misterioase construcții dacice și ne vom opri pe vârful Godeanu, socotit de mulți drept muntele sfânt al dacilor. Ne va fi ghid Aurora Pețan, doctor în istorie și președinta Fundației Dacica.

–       La întoarcere nu vă dăm prea mult timp de odihnă. Vom merge cu mașinile proprii pe cealaltă parte a dealului Piatra Roșie, în poiana lui Căpău, o pajiște superbă de sub stânca roșiatică pe care și-au construit dacii cetatea. Aici ne vor aștepta ceaunele cu mâncare ca la stână și un mare foc de tabără pe care-l vom aprinde de îndată ce se lasă înserarea. Marius și Lucian își vor acorda chitarele și vom petrece sub miliarde de stele, în jurul focului, cât ne vor ține puterile.

–        Duminică dimineața vom urca la cetate pentru a revedea, de la înălțimea reședinței nobilului dac, locul petrecerii din ziua precedentă.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.