Pensiunea Dacica

Revelion 2024

29 decembrie 2023 - 3 ianuarie 2024

Cinstiți oaspeți,

De Anul Nou vă așteaptă 10 odăi curate, încălzite bine și mirosind a cetină de brad. Flăcările șemineului din salon vor încălzi și colora atmosfera, iar sala de mese va mirosi necontenit a țuică fiartă, vin cald cu mirodenii și tot felul de bunătăți. Bucătăresele noastre vă vor răsfăța cu 3 mese gustoase și sănătoase în fiecare zi, iar licorile de tot felul vor curge fără opreliști cât timp ne veți fi oaspeți.
Pe 30 decembrie călușarii din Boșorod, care de Crăciun au străbătut toate satele din jur, colindând din casă-n casă, vor veni și la pensiunea noastră, vor juca și vă vor cânta colinde străvechi, pe potriva fiecăruia, apoi vor invita jupânesele la dans și le vor învârti de mama focului.
În ultima zi a anului, de o fi zăpadă, om înhăma caii la sănii și om merge să trezim urșii din peștera de la Cioclovina, iar de nu va ninge, vom urca la cetatea Piatra Roșie, să privim asfințitul din locul de unde scrutau zările strămoșii daci.
În noaptea de An Nou, veți avea de înfruntat următoarele:
– răcituri, tobă, sângerete, măietec, jumări, muşchiuleţ afumat, cârnați, slănină, toate din producție proprie, brânzeturi, măsline, salată de vinete, salata de boeuf, zacuscă, ouă umplute și alte mizilicuri care să vă ațâțe pofta pentru ce urmează;
– între două feluri vă poftim în biblioteca cu mii de cărți care de sărbători se va transforma în sală de dans;
– până să bată miezul nopții e musai să mâncăm pește, ca să înotăm prin viață doar înainte, ca el, așa că vă așteptăm înapoi în sala de mese la o plachie delicioasă de crap;
– după ce om pocni șampania și ne-om lungi ochii după artificii, trecem la lucruri serioase: urmează friptura de porc la tavă cu legume, fragedă de se topește în gură, cu piure de cartofi și murături de tot soiul;
– cofetăreasa noastră ne va aduce prăjituri de casă, bune de te lingi pe degete, și tort și, cât o fi noaptea de lungă, ne-om unge gâtul cu țuică, pălincă, felurite lichioruri de casă, vin alb și roșu, mied dacic bere dar și tot felul de băuturi de la oraș.
Dimineață, ca să puteți începe anul nou cu capul limpede, vă invităm să vă dregeți cu o ciorbă acră de potroace. Urmează apoi nelipsitele sarmale. Seara ne vor colinda copiii călușari din sat, apoi ne vom strânge în jurul focului de tabără, să frigem slănină și să facem planuri pentru anul ce tocmai a început.
Pe 2 ianuarie vom merge să dăm binețe Sarmizegetusei Regia și să-i ascultăm poveștile din gura celei care o cunoaște cel mai bine, Aurora Pețan.
Programul include cazare în camere duble (cu paturi suplimentare pentru copii, la cerere), 3 mese pe zi, masă festivă de revelion și băuturi la discreție pe toată perioada sejurului.
Prețul este de 490 lei/persoană/noapte ALL INCLUSIVE (sejur minim 4 nopti).
Copiii cu vârsta sub 10 ani au gratuitate, iar cei cu vârsta între 10 și 14 ani au reducere 50%.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.