Pensiunea Dacica

Revelion 2020

29 decembrie 2019 - 3 ianuarie 2020

Cinstiți oaspeți,

De Anul Nou, vă așteaptă 8 odăi curate, încălzite bine și mirosind a cetină de brad, sala cea mare cu mii de cărți o vom face sală de bal, de jocuri, de cinema sau de ce vreți voi, flăcările șemineului din salon vor încălzi și colora atmosfera, iar sala de mese va mirosi necontenit a țuică fiartă, vin cald cu mirodenii și tot felul de bunătăți. Puteți lăsa acasă papionul și pantofii cu toc; bucătăresele noastre vă vor răsfăța oricum cu 3 mese gustoase și sănătoase în fiecare zi, iar licorile din prune, mere și struguri vor curge fără opreliști cât timp ne veți fi oaspeți.

Într-una din seri, călușarii din Boșorod, care de Crăciun au străbătut toate satele din jur, vor juca și vă vor cânta colinde străvechi, pe potriva fiecăruia.

În noaptea de An Nou, veți avea de înfruntat următoarele:

– răcituri, tobă, sângerete, măietec, jumări, muşchiuleţ afumat, cârnați, slăninuţă, toate din porcul nostru, brânzeturi, măsline, salată de vinete, salata de boeuf, zacuscă, ouă umplute și alte mizilicuri care să vă ațâțe pofta pentru ce urmează;

– până să bată miezul nopții e musai să mâncăm pește, ca să înotăm prin viață doar înainte, ca el;

-după ce om pocni șampania și ne-om lungi ochii după artificii, trecem la lucruri serioase: sarmalele cu afumătură care nu pot lipsi de la masa unor oameni gospodari;

– să nu credeți că ați scăpat, urmează friptura de porc la tavă cu legume și murături de tot soiul;

– cofetăreasa noastră ne va aduce prăjituri de casă, bune de te lingi pe degete, și tort;

– cât o fi noaptea de lungă, ne-om unge gâtul cu țuică, pălincă, vișinată, afinată, vin alb și roșu de casă, bere și siropuri de casă.

Dimineață, ca să puteți începe anul nou cu capul limpede, vă așteptăm cu o ciorbă acră de potroace. Seara ne vor vizita copiii călușari din Boșorod, vom mânca balmoș și vom frige slană în jurul focului de tabără,și n-ar fi de mirare să ne țină isonul moș Gruiță cu fluierul sau Ioviță cu vioara.

De o fi zăpadă, om înhăma caii la sănii și om merge să trezim urșii din peștera de la Cioclovina și cerbii de la cetatea Piatra Roșie. În restul zilelor, fiecare își va umple timpul cu ce va voi: o vizită la Sarmizegetusa Regală, plimbări pe văi și dealuri, bulgăreli și oameni de zăpadă, derdeluș, jocuri de tot felul, filme.

Programul include cazare în camere duble (cu paturi suplimentare pentru copii la cerere), 3 mese pe zi, masă festivă de revelion și băuturi la discreție: țuică, palincă, vin de țară, bere, mied dacic, și alte băuturi alcoolice, sirop de fructe, sucuri, apă de izvor, apă minerală, cafea, ceaiuri.

Prețul este de 365 lei / persoană / noapte ALL INCLUSIVE (sejur minim 4 nopți).

Copiii sub 10 ani au gratuitate, iar cei cu vârsta între 10 și 14 ani au reducere 50%.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.