Pensiunea Dacica

Crăciun 2022

22-27 decembrie 2022

Cinstiți oaspeți,

Pensiunea noastră vă invită să petreceți în inima Daciei cea mai magică sărbătoare a anului: Crăciunul, nașterea Mântuitorului – o sărbătoare a belșugului și a bucuriei, prăznuită prin datini străvechi și binecuvântată de vraja munților acoperiți de nămeți și de lumina vechii Dacii.
Pe 23 decembrie, seara, vă așteptăm în jurul șemineului la un păhăruț de țuică fiartă sau o cană de vin fiert, să ascultăm colinde adunate din toată lumea pe discuri de vinil.
În ajun de Crăciun, ne trezim cu noaptea în cap și mergem în sat să fim de față la obiceiul străvechi al Pizărăilor: copiii colindă pe ulițe înainte de răsăritul soarelui, să le ureze oamenilor pentru belșug și să-și umple traistele cu mere și colaci. Apoi îi poftim pe cei mici să ne dea o mână de ajutor la împodobirea bradului de Crăciun.
La prânz vom gusta din pomana porcului și îi vom aștepta pe călușari, care vor cânta colinde vechi de când lumea, vor juca și vor invita jupânesele la dans. Seara, împreună cu prietenii noștri Rareș și Bogdan, mânuitori dibaci ai viorii și ai chitarei, vom repeta colinde și ne vom pregăti să-l întâmpinăm pe Moș Crăciun, care va ajunge a doua zi dimineață.
În ziua de Crăciun moșul va sosi cu sacii încărcați de cadouri pentru cei mici, ca în fiecare an. Îl vom întâmpina cu colinde și cântece de Crăciun, iar el va împărți daruri copiilor cuminți. După ce vom deschide pachetele primite de la Moș Crăciun, ne așteaptă o masă de sărbătoare plină cu o mulțime de bunătăți. Iar după-amiază ne vor colinda călușarii copii din Boșorod care ne vor demonstra că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei mari și că tradițiile străvechi sunt pe mâini sigure.
Pe 26 decembrie, de vom avea zăpadă, vom înhăma caii la sanie și vom merge să vizităm peștera de la Cioclovina. Iar de nu va ninge, vom urca la Cetatea Piatra Roșie, să privim asfințitul din locul de unde scrutau zările strămoșii daci. Iar dupa ce soarele va coborî după dealuri, vom lumina cerul cu focul nostru de tabără și ne vom strânge în jurului lui, ca să punem la cale cele mai strașnice planuri pentru anul care va veni.
Pentru toate cele de mai sus, adică 3, 4 sau 5 zile de mâncat, băut și petrecut, prețul este de 450 lei/persoană/noapte ALL INCLUSIVE (sejur minim 3 nopți).
Prețul include cină în ziua sosirii, mic dejun în ziua plecării, 3 mese pe zi în celelalte zile, masă festivă de Crăciun și băuturi de tot felul la discreție. Pentru zilele suplimentare în afara intervalului 22-27 decembrie, se percep tarifele standard la cazare și masă.
Copiii sub 14 ani au gratuitate.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.