Pensiunea Dacica

Crăciun 2016

22-27 decembrie 2016

Cinstiți oaspeți,

Pensiunea noastră vă invită să petreceți în inima Daciei cea mai magică sărbătoare a anului: Crăciunul,  nașterea Mântuitorului – o sărbătoare a belșugului și a bucuriei, prăznuită prin datini străvechi și binecuvântată de vraja munților acoperiți de nămeți și de lumina vechii Dacii.

Pe cei ce veți sosi în seara zilei de 23 decembrie, vă poftim să dați o mână de ajutor la împodobirea bradului de Crăciun. Ne vor încălzi sufletele pruncii călușari din Boșorod și cănile cu vin fiert și țuică fiartă.

În ajun de Crăciun, ne trezim cu noaptea în cap și mergem în sat să fim de față la obiceiul străvechi al Pizărăilor: copiii colindă pe ulițe înainte de răsăritul soarelui, să le ureze oamenilor pentru belșug și să-și umple traistele cu mere și colaci. La prânz vom gusta din pomana porcului, apoi ne vom pregăti să-l primim pe Moș Crăciun care va împărți daruri copiilor (dar nu numai lor).

În ziua de Crăciun ne așteaptă o masă de sărbătoare plină cu bunătăți. După prânz ne vor vizita călușarii din Boșorod, care vor juca și vor cânta colinde vechi de când lumea, iar seara, după ce ne vom drege glasul cu câteva păhărele, ne vom încerca și noi priceperea într-ale cântatului la karaoke.

 Pe 26 decembrie, de vom avea zăpadă, vom înhăma caii la sanie și vom merge să vizităm peștera de la Cioclovina. Iar de nu va ninge, vom urca la Cetatea Piatra Roșie, să privim asfințitul din locul de unde scrutau zările strămoșii daci. Iar dupa ce soarele va coborî după dealuri, vom lumina cerul cu focul nostru de tabără și ne vom strânge în jurului lui, ca să punem la cale cele mai strașnice planuri pentru anul care va veni.

Pentru toate cele de mai sus, adică 3, 4 sau 5 zile și nopți de mâncat, băut și petrecut, prețul este de 195 lei / persoană / noapte ALL INCLUSIVE (sejur minim 3 nopți).

Prețul include cină în ziua sosirii, mic dejun în ziua plecării, 3 mese pe zi în celelalte zile, masă festivă de Crăciun și băuturi de tot felul la discreție. Pentru zilele suplimentare în afara intervalului 22-27 decembrie, se percep tarifele standard la cazare și masă.

Copiii sub 14 ani au gratuitate.

Cum a fost

Evenimente

This site is registered on wpml.org as a development site.