Județul Hunedoara este, probabil, una dintre cele mai ofertante regiuni turistice din România, unde se găsesc o mulțime de vestigii istorice, de la situri antice la cetăți medievale, castele, conace și palate gotice și renascentiste.
Cetățile dacice din Munții Orăștiei, expresie a apogeului civilizației dacice, sunt monumente unice înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Bisericile de piatră din Țara Hațegului, multe dintre ele ridicate pe locul unor temple dacice sau romane și refăcute de cnejii transilvaneni, sunt un ames­tec original de măreţie şi smerenie ţărănească.
Decorul natural în care se găsesc aceste monumente este unul fabulos: dealuri acoperite de păduri dese, stânci sălbatice care domină împrejurimile, râuri care șerpuiesc prin poieni sau coboară în cascade de pe înălțimi amețitoare.
Pensiunea Dacica se găsește în mijlocul acestui vast patrimoniu natural și istoric, unele dintre obiective fiind doar la câțiva pași.
Toate obiectivele prezentate în această pagină sunt la cel mult o oră de mers de la pensiune, putând fi grupate în trasee ce pot fi străbătute pe parcursul unei zile.
Personalul pensiunii vă stă în permanență la dispoziție pentru a vă oferi informații și sugestii pentru o vacanță care să vă îmbogățească cultural și sufletește.

Situri și monumente de epocă dacică

Situri și monumente de epocă romană

Cetăți medievale

Biserici și mânăstiri

Castele și conace

Muzee

Rezervații naturale

Peșteri și chei

Alte locuri de vizitat