Încă de la început, Pensiunea Dacica și-a propus să fie nu doar o unitate de cazare, ci un hub cultural, un loc de întâlnire al celor ce iubesc istoria și doresc s-o experimenteze pe viu, dar și un cadru de desfășurare a unor evenimente artistice variate.
În anul 2016 am inițiat o serie de evenimente denumite TreKulture Mix, cu un format original, care include drumeții, vizite ghidate la siturile istorice, experimente gastronomice, proiecții de filme și, ca punct culminant, concerte susținute de artiști cunoscuți de jazz, blues, folk sau rock, care participă, timp de un weekend întreg, la programul evenimentului alături de un grup restrâns de oaspeți ai pensiunii. Ingredientele sunt de fiecare dată altele iar programul este flexibil, schițat dinainte dar adaptat pe loc în funcție de vreme și de preferințele participanților.
Un alt eveniment recurent este Ziua Cetății dacice Piatra Roșie, pe care o sărbătorim în ultimul weekend din august și care include prezentări și conferințe, o vizită ghidată în cetate, ateliere de meșteșuguri antice, târg de carte și alte activități, și se încheie cu o masă pregătită după rețete vechi de 2000 de ani, care include atât bucate dacice, cât și romane, grecești sau celtice. Evenimentul, organizat în colaborare cu Fundația Dacica, este oferit gratuit participanților.
Sărbătorile pascale, Crăciunul și revelionul sunt alte prilejuri pentru a organiza programe diversificate, care includ tradiții folclorice, muzică live, drumeții la obiectivele naturale din Parcul Natural Grădiștea-Muncelului-Cioclovina și vizite la cetățile dacice și la alte situri istorice.
Pe lângă evenimentele organizate de noi, pensiunea găzduiește worhshop-uri, tabere, retreat-uri, team-building-uri și alte evenimente, la care contribuie cu activități specifice.