The nobiliary court of Sălașu de Sus

Imagine: 
English
It was built in the late Middle Ages, being the second residence of the noble from the Mălăiești fortress. Being used in times of peace, the rooms built around a patio were larger than those of the fortifications and they had wide windows with round glass, manually worked. The windows also had brick vaults above, of which only some remnants have been preserved till today. It seems that on the place where the nobiliary court was erected there had already been a fortified tower protecting the road to the village, and which was integrated into the construction. It had thick walls and narrow windows and the entrance was above the ground level, so that the door was reached through a wooden ladder. The wholes in the wall were the wooden platform was attached are still visible